Hem - Potturi potatistvätt

Potturi

Potatistvätt

Köp nu
FI
“Det är lätt att använda: tillsätt potatis, skölj med vatten och skaka”
“Potatisen blev rena redan på 20 sekunder”
“Populariteten av Potturi har överträffat utvecklarnas alla förväntningar och nyligen tilldelade Marthaförbundet Potturi med “Vardagens innovationspris”

Potturi Potatistvätt

Potturi potatistvätt – Användningsteknik i köket

Potturi potatistvätt – Användnings- och tvätt-teknik

Potturi Potatistvätt – Så här fungerar den – Potatistvätt

.

År 2019 och 2020 erövrade Potturi den finländska sommaren och inom ett par månader levererades över 50 000 Potturi runtom i Finland. Idag används till och med Potturi som ett vedertaget namn för potatistvättar i Finland. Bakom framgången ligger nytänk, hårt arbete men även lite tur!

Pari Vesaa ja Masa Oy grundades i Virdois 2017. Tankar kring att grunda ett företag och fröet till potatistvätten Potturi såddes redan 2016. Vi, tre vänner, beklagade oss över att det var så omständigt att tvätta nypotatis och fick då idén att uppfinna en potatistvätt för just nypotatis. Resan från idé till en färdig Potturi krävde många iterationer av planering och testning. Vi fick återvända till ritbordet många gånger. Utvecklingsarbetet tog tid men det bar frukt, Potturi är en fantastisk produkt! Den underlättar i den finlänska sommaren och är en finländsk designprodukt. Fast främst av allt är det resultatet av tre vänners beslutsamhet att skapa något nytt tillsammans.

I början av 2019 tilldelade Marthaförbundet Potturi ”Vardagens innovationspris”, syftet med priset är att lyfta fram en innovation som underlättar vardagen samt förespråkar inhemsk potatisanvändning. Genom publiciteten som Potturi fick i media spreds nyheten om Potturi och många finländarna skaffade sig en egen. Efterfrågan överträffade våra förväntningar och sommaren gick åt till att packa och leverera Potturis. Bäst av allt är att kunderna är så nöjda. Potturi har till och med blivit ett fenomen bland finländarna! Inspirationen har vi hämtat från den rena finländska naturen och sommarstugelivet. Centralt för oss är inhemskt abete och design. Finland är kännt för bastu, natur och design så det är självklart att dessa har haft en stor inverkan på hur Potturi utformats. Vi vill framhålla finländsk design och dess betydelse i vardagen som en stämnings- och kulturskapare.

Vesa

Vesa-Pekka Kiiskinen är en familjefar med rötterna i finländska Lappland. ”Vesku” är arkitekt och huset som han designat för sin familj blir inom kort färdigställt i Uleåborg. Hans förkärlek till lappländsk potatis och den finländska sommaren har varit drivkraften bakom utvecklingen av Potturi. Vesku ansvarar för Potturis image och nya produkter. Varje. Dag.

 
Vesa

Vesa Korjus är tvåbarns pappa och en av Finlands mest lysande industriella designers. Han tillbringar sin lediga tid med att bygga sin sommarstuga. Vesas design är enkel och funtionell, finländsk design när den är som bäst. Potturi är Vesas kreation och han ansvarar för Potturis utformning och produktion.

Masa

Matti Rautkivi löser till vardags världens energiproblem och fritiden fylls av två barn och trevlig familjesamvaro. ”Masa” hämtar energi från naturen, han odlar och tvättar potatis vid morfars gamla stuga vid Virdois ända till november. Masa ansvarar för försäljningen av Potturi och det praktiska i företaget som de tre vännerna driver.

Simo

Till Simo Hämäläinens vardag tillhör familjelivet, arbetet och idrotten. Efter en lång karriär inom olika företag sökte han länge efter något meningsfullt för att utnyttja sitt djupa kunnande som internationell märkesexpert, och slutligen hittade han – Vesat ja Masat. Globaliseringen av nya idéer inom kommers har alltid varit Simos passion och han ser till är att våra produkter kan påträffas runt om i världens olika hörn inom kort.

wecare@potturi.eu

eBrands Global Oy
Pieni Roobertinkatu 9
00130 Helsinki
Finland

+358 50 553 9960
wecare@potturi.eu

Ni hittar oss också i sociala medier, följ oss på Facebook och Instagram för tips och Potturi användares berättelser.

Instagram